Verlicht leven

Leven vanuit ons hoofd, is voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het niet. Het is beperkt leven vanuit ons ego, op wilskracht en veel aangeleerde kennis.

Al op jonge leeftijd zijn de meesten van ons in een overlevingsmodus gekomen, door een levenssituatie die ons ten onrechte deed geloven dat we schuldig waren of tekort schoten. Door dit misverstand zijn we onbewust uit onze natuurlijke staat vol levensenergie gevallen en deze valse overtuigingen over onszelf gaan geloven. De diepe afkeuring van onszelf deed de meesten van ons vluchten, vechten of ons aanpassen. Eerst aan onze ouders, later de school en autoriteiten zoals dokters, wetenschappers en experts. Het volgen van de autoriteiten buiten onszelf is logisch, omdat de eigen autoriteit nog toegedekt is. De pijn van de zelfafwijzing is sluimerend actief en houdt ons onbewust gevangen in stress en angst gevoelens. De drijfkracht van deze hypnose is een zoektocht naar erkenning en waardering door ons best te doen en te presteren.

Het is een hartstochtelijke zoektocht terug naar onze eigen natuurlijke staat van liefdevolheid en passievolle levensenergie. De zoektocht terug van het hoofd als intellectuele schuilplaats naar het gevoel in het lichaam. Onze natuurlijke menselijke staat van zijn.

Als hoofd en gevoel weer samenwerken, kan de persoonlijkheid in dienst komen van het hart. Vanuit een stil bewustzijn is er contact met een subtiele lichtkracht die ervaren kan worden als een bron van inspiratie. Door ons te oefenen krijgen we contact met dit innerlijke licht. Door meditatie en hierover te lezen wordt onze ervaring en begrip opener en ruimer. Het is behulpzaam om te vertragen en vaker stil te zijn. In de natuur zijn helpt om dit contact te ervaren of door een ontmoeting met mensen die een innerlijke kracht en vitaliteit uitstralen.

Het verdiepen van dit hogere bewustzijn brengt ons subtieler in contact met de eigen energie, de eigen trilling. In onze natuurlijke staat stroomt de levensenergie door ons heen. In een leven met veel stress is de levensenergie afgeknepen. Het is pure levenskunst om onszelf steeds terug te brengen in een staat van balans en hoge energie. Dit geldt zeker in uitdagende omstandigheden door samen te werken met de levensenergie, waardoor magie en vertrouwen weer in je leven kunnen komen.
Dit hogere bewustzijn verankert zich steeds meer in onvoorwaardelijke liefde en het verlangen betekenisvol bezig te zijn voor het hoogste goed van jezelf, je naasten en de mensheid.n

Ik kom graag met je in contact

Hoe kun je juist in deze tijd met oude systemen, vanuit je interne autoriteit navigeren met een mensbeeld van liefde en vertrouwen en een wereldbeeld van vrijheid en vertrouwen? Laten we ons als mensen verbinden, onze persoonlijke verhalen delen en elkaar inspireren naar een leven met meer vrijheid. Neem gerust contact met mij op om een persoonlijke ervaring te delen of een afspraak te maken voor een consult over meer vrijheid in je leven.

Leo van der Hoeven

Info@leovanderhoeven.com